Groepstraining "De moeilijke hond".

Niet altijd reageert de hond -ondanks alle inspanningen die je als eigenaar hebt gedaan- zoals wij dat wensen naar andere honden en/of mensen. Dit betekent in de meeste gevallen dat jij en de hond niet meer welkom zijn bij de groepstrainingen op de meeste hondenscholen of dat het voor jezelf niet meer fijn voelt om daar door te trainen.

Jammer, want door juist het doortrainen en investeren in tijd in deze honden kan er heel veel meer bereikt worden! En... hoe fijn is het om te trainen met anderen die waarschijnlijk hetzelfde ervaren?

De groepstraining "De moeilijke hond" is bedoeld voor eigenaren die willen doortrainen met bijvoorbeeld een reactieve (uitvallende) hond, een hond die -vanwege een weloverwogen verantwoordelijke keuze- een muilkorf draagt of een hond waarmee je liever niet los van de lijn werkt om andere redenen. 

De meeste hondenscholen zitten niet te wachten op deze honden, het verstoord namelijk de standaard lesprogramma's en daarnaast is er geen tijd voor individuele extra aandacht. Jammer, want juist door veel te trainen met deze honden kan veel worden bereikt inclusief een versterkte relatie tussen hond en de eigenaar.

We starten deze groepstrainingen meestal met 2 honden, dus 2 voor elkaar vreemde honden met hun eigenaren. We bouwen aan vertrouwen, en werken aan de onderliggende emotie die de reacties veroorzaakt. Daarnaast trainen we naar verlaagde opwinding en meer rust en ontspanning bij de hond. Zodra het lukt, kunnen we 2 duo's bij elkaar gaan zetten waardoor de groep weer wat groter en dus uitdagender wordt.

We trainen niet door een wurglijntje hoog in de nek. Nee, we doen dit stapsgewijs door hard (!) te werken en te trainen! 

Voor de duidelijkheid: we werken NIET richting een IGP e.d.! De doelstellingen van de training worden per hond vastgesteld, namelijk het gedrag waar je via groepslessen aan wilt werken. Dit wordt tijdens een beoordelingsles besproken. Hiervoor maken we aparte afspraak, zodat we jou en de hond alvast een beetje leren kennen. 

  Algemene informatie groepstraining "De moeilijke hond".

  • Cursusgeld per maand € 95,00.
  • Dit betekent, de ene maand 4 lessen en 3 tot 4 keer per jaar 5 lessen afhankelijk van de dag en de maand. Daarnaast ben je er misschien zelf een keertje niet. 
  • Je kunt doorgaan zolang jullie het leuk en uitdagend blijven vinden, er is altijd wat te leren!  
  • Inschrijving via deze link.
  • Een groepsles met 2 honden duurt 30 minuten, met 3 honden 45 minuten en met 4 honden 1 uur.