Gedragstherapie

Soms lukt het allemaal niet zoals je wilt. Vaak schamen mensen zich daarvoor, want waarom lukt het je nou niet? Anderen lukt het wel of met de eerdere honden die je had ging het allemaal perfect. Maar nu niet.

Dit horen we en komen we heel vaak tegen. Het voelt soms ook als falen, terwijl er vaak nog winst te behalen valt! 

Om je eens mee te nemen in welk probleemgedrag we vaak tegenkomen: uitvallen naar andere honden en/of mensen, niet alleen kunnen zijn, het slopen van dingen, het bijten naar/in handen, voeten, kinderen(!), achter auto's of hardlopers aan rennen, het niet terugkomen wanneer los van de lijn, tegen bezoek aanspringen en niet rustig te krijgen zijn en nog erger, de hond heeft al een keer of meerdere keren echt gebeten. 

En? Staat het probleemgedrag van je hond hier tussen? 

Je hebt, doordat je dit nu aan het lezen bent, al een 1e GROTE STAP gezet! Bewust zijn dat het gedrag van je hond niet zo verder kan is nodig om de volgende stap te zetten: hulp vragen! We helpen jou en je hond uiteraard graag. 

Algemene informatie Privé consult

Wil je, voordat je een gedragsconsult of gedragstherapie traject reserveert, zeker weten dat het gedrag van je hond valt onder gedragstherapie en wil je daarom eerst een privéconsult inplannen van een half uur? Dat kan!

Tijdens dit half uur privéconsult kunnen wij de hond al een keer zien, het gedrag beoordelen en kunnen we kennismaken met elkaar. Mogelijk kunnen we al een eerste advies geven om het ergste in de komende weken te voorkomen (veelal duurt het enkele weken voordat we plek in de agenda hebben voor een gedragsconsult of traject).

Is er een klik en valt het gedrag inderdaad onder gedragstherapie? Dan kan je na het privéconsult beslissen of je met een gedragsconsult of gedragstherapie  (zoals hieronder beschreven) door wilt gaan.


Een privéconsult vindt plaats op onze hondenschool Sjors4DreamDogs aan de Capelseweg 31, Capelle aan den IJssel.
De kosten van een privéconsult van 30 minuten zijn € 40,-.

 

Algemene informatie Gedragstherapie Consult

Hoe ziet een gedragstherapie consult er bij ons uit? 

Voordat we aan de slag gaan vul je eerst onze uitgebreide vragenlijst in, deze vragenlijst ontvang je na inschrijving via de email. Hiermee geef je ons vooraf al de nodige informatie over de hond, de leefomgeving, het probleemgedrag en jouw verwachtingen van de therapie.

Daarna komen we, Judith of Angelique, bij je langs of we spreken af bij de hondenschool. Dit is afhankelijk van het probleemgedrag en wordt in overleg bepaald. Tijdens het 1e consult observeren we het probleemgedrag en de samenwerking tussen jou en je hond. Dit consult neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Tijdens het consult krijg je direct adviezen waar je in de komende weken mee aan de slag gaat. Na ongeveer 3 a 4 weken hebben we online een 2e contactmoment van ongeveer 30 minuten. Hierin bespreken we de vorderingen en wat er eventueel bijgesteld moet worden in de therapie. We evalueren of er nog extra begeleiding nodig is en ronden dit lopende traject af.

De kosten voor bovenstaand pakket voor gedragstherapie zijn € 295,--.  Buiten een straal van 20 km vanaf de hondenschool Sjors4DreamDogs worden 0,39 €/km reiskosten in rekening gebracht.

 

Algemene informatie Gedragstherapie traject

Hoe ziet een gedragstherapie traject er bij ons uit? 

Soms heeft de hond meerdere gedragsproblemen, bijvoorbeeld de hond vertoont binnen sloopgedrag én hij valt buiten uit aan de lijn. Dan geeft één consult vaak te weinig tijd om beide probleemgedragingen goed te begeleiden. In zo'n situatie biedt een traject betere ondersteuning, vanwege het feit dat we elkaar meerdere keren persoonlijk uitgebreider treffen en de probleemgedragingen apart van elkaar gaan behandelen. Vaak zien we dat het werken aan één probleemgedrag al voldoende uitdaging biedt voor jou, dus is het dan verstandiger om niet tegelijkertijd met de verschillende probleemgedragingen aan de slag te gaan.

Aan het begin van een traject vul je eerst een uitgebreide vragenlijst in, deze vragenlijst ontvang je na inschrijving via de email. Hiermee geef je ons vooraf de nodige informatie over de hond, de leefomgeving, de probleemgedragingen en jouw verwachtingen van de therapie.

Daarna komen we, Judith of Angelique, bij jullie langs of spreken we af bij de hondenschool. Dit is afhankelijk van het probleemgedrag en wordt in overleg bepaald. Tijdens het consult observeren we het probleemgedrag en de samenwerking tussen jou en je hond. Het consult neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Na het consult ontvang je een behandel-stappenplan waar je de komende weken mee aan de slag gaat. Na ongeveer 3 a 4 weken hebben we online, telefonisch of op onze locatie op de hondenschool een 2e contactmoment van ongeveer 30 minuten. Hierin bespreken we de vorderingen en wat er eventueel bijgesteld moet worden in de therapie. Daarna ga je er weer een aantal weken mee aan de slag.

Vervolgens komen we persoonlijk een 2e keer bij je langs of spreken we weer af bij de hondenschool. Tijdens dit 2e persoonlijke consult gaan we verder inzoomen op het andere probleemgedrag. Ook dan krijg je weer een behandel-stappenplan waar je mee aan de slag gaat. 

Een week of 3 a 4 erna hebben we online weer een contactmoment om de vorderingen te bespreken en evalueren we samen of
de begeleiding in de gedragstherapie kan worden afgerond.

De kosten voor een gedragstherapie traject zijn € 495,--.

Buiten een straal van 20 km vanaf de hondenschool Sjors4DreamDogs worden 0,39 €/km reiskosten in rekening gebracht.

 

Algemene informatie Gedragstherapie traject voor Scheidingsangst/Verlatingsangst problematiek (niet alleen kunnen zijn). 

Veel honden hebben problemen met alleen zijn. Naast het feit dat het mentaal én fysiek behoorlijk belastend is voor de hond, is het op den duur in veel gezinnen een belemmering in het dagelijks leven, tot het moment dat zelfs 5 minuten naar de supermarkt een stressvolle onderneming wordt. Om het traject zo goed mogelijk te laten verlopen, is behoorlijk wat inzet en motivatie nodig. Onthoud goed: je doet het niet voor niks, maar voor meer vrijheid en minder stress voor jou én de hond!

Niet alleen zijn problemen vergen meer intensievere begeleiding dan de gemiddelde gedragsproblemen. Maar het fijne is dat, wanneer je alle stappen consequent opvolgt en tijd steekt in onze stappen-behandelplan, het probleem voor 99% op te lossen is. Het lost alleen niet vanzelf op, het vergt de nodige tijdsinvestering! Maar, zeg nou zelf.. al het plannen en de stress van de situaties om de hond alleen te moeten laten, vergen ook de nodige (ongewenste) investeringen! 

Aan het begin van een traject vul je eerst een uitgebreide vragenlijst in, deze vragenlijst ontvang je na inschrijving via de email. Hiermee geef je ons vooraf de nodige informatie over de hond, de leefomgeving en jouw verwachtingen van de therapie.

Daarna komen we, Judith of Angelique, bij jullie langs. Tijdens het consult observeren we het probleemgedrag en geven we je héél veel informatie over Niet Alleen Kunnen Zijn. Des te meer kennis en achtergronden jij bezit over wat er nu precies in je hond omgaat, des te beter je onze behandelstappen begrijpt. Het consult neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

Elke week ontvang je voor die week een nieuwe stappenplan én de eerste 4 weken hebben we wekelijks een online consult van ongeveer 30 minuten waarin we de vorderingen bespreken.

Wat verwachten we van jou?

 

  • Je maakt tijd vrij om 4-5 keer in de week te trainen, ongeveer 30 minuten per dag en natuurlijk iets langer naarmate de trainingen positief verlopen.
  • Je hebt een camera nodig waarbij je via een app op je telefoon je hond kunt monitoren tijdens de training. 
  • Je dient ervoor te zorgen dat je de hond niet meer alleen hoeft te laten tijdens het traject. We kunnen uiteraard met je meedenken in oplossingen om dit te kunnen bewerkstelligen. 
  • Je maakt tijd vrij om één keer per week online met ons af te stemmen hoe het gaat.  
  • Je zorgt voor geduld: Niet alleen kunnen zijn is zoals al gezegd heel vaak te verhelpen, maar bereid jezelf voor dat dit in heel kleine stapjes gaat!  

Verschillende trajecten Niet Alleen Kunnen Zijn

De kosten voor bovenstaand 4-weken begeleidingstraject voor Niet Alleen Kunnen Zijn: € 495,-- .  
Buiten een straal van 20 km vanaf de hondenschool Sjors4DreamDogs worden 0,39 €/km reiskosten in rekening gebracht.