Behendigheid

Behendigheid, beter bekend als Agility, is een sport waarbij je je hond leert om zo snel mogelijk een parcours met hindernissen te nemen. De hindernissen bestaan uit verschillende toestellen, waaronder diverse hoogtesprongen, slalom, wip, kattenloop, tunnel(s), schutting, breedtesprong en band.

Agility is een echte teamsport, waarbij hond en handler goed op elkaar moeten zijn ingespeeld om het parcours zo snel mogelijk te kunnen lopen. 

In de Agility leren we alle toestellen afzonderlijk aan. Zodra de toestellen eenmaal goed zijn aangeleerd, gaan we parcours lopen en werken aan steeds hoger (maar gecontroleerde!!) snelheid. Daarnaast besteden we in de lessen aandacht aan spierversterkende- en voorbereidende wendingsoefeningen die thuis kunnen worden getraind. 

Behendigheid kan fysiek behoorlijk zwaar zijn en is daarom geschikt voor honden vanaf ongeveer 12-14 maanden oud (afhankelijk van de grootte/het ras van uw hond). Het is belangrijk dat je hond al volgroeid is voordat je met deze sport begint. Indien je of wij twijfelen aan de fysieke gezondheid van de hond, dan kan het advies zijn/beter zijn om te beginnen met Hoopers.

Algemene informatie Behendigheid

  • Cursusgeld per maand € 95,00.
  • Dit betekent, de ene maand 4 lessen en 3 tot 4 keer per jaar 5 lessen afhankelijk van de dag en de maand. Daarnaast ben je er misschien zelf een keertje niet. 
  • Je kunt doorgaan zolang jullie het leuk en uitdagend blijven vinden, er is altijd wat te leren!  
  • Sociaal naar mens/hond en/of toelating na instemming van de instructeur.
  • Inschrijving via deze link.
  •